Samfund

1.200 afskedigelser på Danish Crown i Ringsted påvirker hele Sjælland

Ringsteds største arbejdsplads lukker og slukker. Danish Crown nedlægger slagteriet.

Danish Crown lukker sit slagteri i Ringsted. Det betyder, at 1.200 medarbejdere mister deres arbejde. Slagteriet er Ringsteds største arbejdsplads.

Det var en chockerende melding medarbejderne på Danish Crowns slageri i Rangsted i morges mødte ind til, da produktionsdirektør Jesper Sørensen overleverede beskeden om at lukke slagteriet permanent.

Med lukningen af sit slagteri i Ringsted vil Danish Crown spare en halv milliard kroner. Det fortæller administrerende direktør i Danish Crown Jais Valeur.

– Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed, siger Jais Valeur.

– Det her er en kæmpe beslutning for os, men også en nødvendig en. Det er nødvendigt for at være konkurrencedygtige fremadrettet, siger han.

Fyringerne vil ramme familier i flere kommuner på Sjælland, og iIfølge tillidsrepræsentant Jan Bruno Christensen bliver nogle af medarbejderne endda ramt ekstra hårdt, da de har flere familiemedlemmer arbejdende på fabrikken.

– Vi har jo par herude, altså både mand og kone. Og jeg selv har faktisk også børn herude, så det er klart, at det rammer dobbelt op, siger han.

Kommentarer