2021 blev endnu et rekordår for overnatninger i naturen
Mere end en kvart million danskere bookede en nat under stjernerne på en af Naturstyrelsens lejrpladser sidste år. Dermed fortsætter stigningen, der for alvor tog fart under corona-krisen.
Rekordmange danskere tog sidste år soveposen under armen og bookede en overnatning under åben himmel i nogle af Danmarks mest naturskønne områder.
Helt præcist har Naturstyrelsen registreret 270.001 personbookinger på sine lejrpladser rundt om i landet. Det er 30.000 flere end året før, og en stigning på mere end 150 procent sammenlignet med 2013, hvor man første gang begyndte at registrere antallet af bookinger.
Dertil kommer alle de sheltere, primitive overnatningssteder og skove med fri teltning landet over, hvor man bare kan møde op efter først-til-mølle-princippet.
Danskernes interesse for overnatninger i det fri steg kraftigt i forbindelse med nedlukningerne af Danmark i 2020 under corona-krisen. Her kunne Naturstyrelsen registrere 30.000 ekstra personbookinger siden 2019. De nyeste tal viser, at den store efterspørgsel fortsætter.
– Danskerne har fået smag for naturen. Corona-krisen har været med til at åbne vores øjne for alt det, naturen kan give til både krop og sjæl, og siden da er efterspørgslen på oplevelser i det fri kun blevet større. Nu står foråret for døren, og det vækker en længsel efter at komme ud og mærke solen og opleve trækronerne blive grønne. Det er der heldigvis masser af muligheder for. I 2020 valgte vi at åbne for fri teltning i endnu flere af statens skove, ligesom vi løbende har lavet flere overnatningspladser og bålsteder, så endnu flere kan få glæde af naturen, siger miljøminister Lea Wermelin.
På statens naturområder er det muligt at overnatte på f.eks. lejrpladser, primitive overnatningssteder, rulle soveposen ud i skovbunden, sove i hængekøje eller slå et telt op i en af de omkring 275 statsskove, der har fri teltning. Langt de fleste tilbud kræver ikke forhåndsbooking.
Kommentarer