Samfund

COVID-19 i Lolland Kommune: Mindre praktisk hjælp end normalt

Lolland Kommune er hårdt ramt af COVID-19, og kommunens ældre- og sundhedsområde er under pres.

Derfor er det nu nødvendigt at aflyse eller udsætte visse former for praktisk hjælp.

Lolland Kommune er ligesom resten af Danmark netop nu hårdt ramt af COVID-19. Der er pr. torsdag den 9. december 276 tilfælde og en incidens over 7 dage på 688,9. Det er det højeste tal hidtil registreret her i kommunen.

Det betyder, at især ældre- og sundhedsområdet er kommet under pres. Vi mangler medarbejdere på grund af sygdom, nære kontakters selvisolation og ubesatte stillinger.

For tiden er det derfor ikke muligt at fastholde det normale serviceniveau hele vejen rundt, og Lolland Kommune er nødt til at aflyse eller udsætte forskellige former for praktisk hjælp. Det kan f.eks. være hjælp til rengøring, der bliver aflyst, eller et bad, der bliver udsat til en anden dag.

Ældre- og sundhedschef Søren Wollesen fortæller: ”Vi kan se, at vi ikke længere kan opretholde vores normale serviceniveau, og vi er derfor nødt til på daglig basis at prioritere, hvilke opgaver vi skal løse”.

Han understreger, at alle sundhedsfaglige opgaver fortsat vil blive løst helt som normalt:

”De opgaver, vi vælger at udsætte eller aflyse, er alene opgaver, som det er sundhedsfagligt forsvarligt at nedprioritere. Typisk rengøring, bad eller andre former for praktisk hjælp. Ikke de vigtige sundhedsfaglige funktioner. Man kan derfor være tryg ved, at alle opgaver, der vedrører borgernes helbred og sundhed fortsat vil blive prioriteret højt”.

Kort varsel

Det er ofte først i de tidlige morgentimer, at det enkelte hjemmeplejeteam har et overblik over, hvor mange medarbejdere der er mødt ind, og dermed hvilke opgaver der kan og bør løses på den enkelte dag. Det betyder, at borgerne typisk først kan få besked samme dag, hvis deres hjælp bliver udsat eller aflyst.

”Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når et besøg bliver aflyst. Og især hvis det sker med kort varsel”, siger Søren Wollesen og fortsætter: ”Men vi følger de nationale retningslinjer og prioriterer, så godt vi kan. Det er desværre en tid, hvor vi er nødt til at arbejde med fleksible løsninger og ofte en kort tidshorisont”.

Kommentarer