Debat og politik

Debat: Her er det første spørgsmål til den nye regering

Lars Boje Mathiesen, medlem af Folketinget, Nye Borgerlige.

Debatindlæg af:

Lars Boje Mathiesen, medlem af Folketinget, Nye Borgerlige.

Har den tidligere regering, herunder ministre, særlige rådgivere, embedsfolk, styrelser eller tilknyttede eksterne enheder som fx SSI haft nogen formel eller uformel, direkte eller indirekte kontakt til Twitter, Facebook eller Google omhandlende C-19?

Det burde være guf for enhver kritisk journalist og medie, at der nu ligger fysiske beviser for hvorledes Twitter, efter kontakt med den amerikanske regering, bevidst og aktivt forsøgte at påvirke den amerikanske befolkning ved at styre indholdet i den information, som tilgik befolkningen gennem Twitter.

Det, som af de politiske korrekte, blev kaldt rene konspirations teorier, men som vi andre oplevede på egen hånd, kan nu ikke længere ignoreres.

Selvom det virker som om medierne faktisk forsøger at gøre det. Måske er de bare på juleferie?

Men når dette nu har foregået i USA, har det så også foregået i Danmark? Det kan ikke længere afskrives som en konspirationsteori. Tværtimod!

Vi ved at også danske markante stemmer i C-debatten har fået lukket deres kontoer.

Andre har oplevet begrænsninger.

Hvordan blev de udvalgt? Hvem traf disse beslutninger? Har der været korrespondence mellem tech-selskaberne og repræsentanter fra den danske stat?

Der er en lang række spørgsmål, som skriger på svar.

Vi har som befolkning krav på at vide i hvilket omfang og hvorledes vi potentielt er blevet forsøgt manipuleret til at acceptere og efterleve det politiske bestemte overforsigtighedsprincip og perlerækken af mærkelige restriktioner.

Vi har krav på at vide om bestemte holdninger og information er blevet os forhindret, fordi det ikke passede til den ønskede politiske dagsorden.

Jeg vil helt sikkert møde modstand i den kampen for at få dette afdækket, men det er en kamp jeg kommer til at tage.

Jeg vil helt sikkert møde en masse tilhængere fra de partier, som blindt bakkede op, som vil forsøge at negligere dette, og sige, at nu må vi jo videre.

Og ja, livet går videre. Men det her er i høj graf netop en kamp for fremtiden. Det er en kamp for at sikre at befolkningen har adgang til information og viden, også den som taler imod det narrativ som den politiske magt ønsker.

Kontrol, spørgsmål og kritisk tilgang til magthaverne og deres beslutninger er essentielt for at have et frit demokratisk samfund.

Der svigtede medierne i stor stil. De blev i høj grad, med enkelte undtagelser, til ikke-tænkende forlængede pressekontorer for regeringen.

Spørgsmålet er nu om danskerne er blevet forsøgt manipuleret til en bestemt overbevising og retning af tech selskaberne, og om dette er sket under samarbejde med nogen fra staten, som The Twitter files kunne afsløre i USA.

Jeg håber virkelig nogle medier begynder at grave dybt i det her. Jeg gør det ihverfald, og I som følger med her på min side, får det som altid leveret sort på hvidt, så kan I selv konkludere.

Kommentarer