Debat og politik

Hvor er minkskandalen blevet af?

Af Peter Seier Christensen, NyeBorgerlige

Medlem af Folketinget, Sjællands Storkreds

Vi har intet hørt om minkskandalen i denne valgkamp. Det var ellers den, der udløste valget! Det er bizart. Der er ikke et bedre ord til at beskrive det.

Minkkommissionen kom som bekendt med en sønderlemmende kritik af både regeringen og statsministeren. Det eneste rigtige at gøre for Mette Frederiksen ville have været at gå af som statsminister og undskylde over for danskerne.

Det skete ikke – tværtimod. Hun fik en ”næse”, og det var det. Altså en bebrejdelse og et ’FY-skamme’ – ikke mere end det. Dermed var sagen afsluttet, kunne Socialdemokratiets ordfører proklamere. Det skal være løgn!

Hvis de røde genvinder flertallet, vil de holde hånden over hende endnu engang, og sagen vil blive forældet i løbet af valgperioden. Så går Mette Frederiksen fri. Der er 5 års forældelsesfrist.

Vi i Nye Borgerlige fik lavet en advokatvurdering af rapporten, da der ikke var flertal for at gøre det i Folketinget. Konklusionen var klar. Der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Hvis blå blok får flertallet, vil der blive igangsat en advokatvurdering fra Folketingets side. Det er det eneste retfærdige.

Jeg tror, at der er mange danskere der undrer sig over, at man kan bryde loven og lukke et helt erhverv, uden at det får den mindste konsekvens. Magten – personificeret i Mette Frederiksen, og de røde partiledere – ofrer den dyrebare tillid, som vi som danskere har til vores demokrati og folkestyre.

Den politiske frikendelse af sig selv, som Mette Frederiksen har presset igennem overfor de røde partier, vil trække dybe grimme spor efter sig, og svække vores tillid til politikerne og hele det demokratiske fundament.

Det er hamrende alvorligt det her. Derfor er det afgørende vigtigt, at vi ikke giver op og trækker på skuldrene. Der står alt for meget på spil. Retfærdigheden skal ske fyldest, fordi det er tilliden til vores folkestyre, der står på spil.

Kommentarer