Maribo

Inspirationsdag om livet med demens

Arkivfoto

Hvad kan du selv gøre for at reducere risikoen for demens, og hvilke tilbud er der på Lolland, hvis du eller en nærtstående rammes af demens? Få svar på det, og hør to spændende foredrag med TV-vært Michèle Bellaiche og hjerneforsker Troels W. Kjær, når Lolland Kommune og en række frivillige organisationer afholder inspirationsdag om livet med demens onsdag den 21. september kl. 14-18 i Maribo Hallerne.

Projekt Rådgivnings- og Aktivitetscenter Lolland er et samarbejde mellem Lolland Kommune, Den Boligsociale Fond og Frivilligcenter Lolland. Formålet er at sikre rådgivning og aktiviteter for mennesker med demens og deres pårørende og at udbrede viden om demens for at skabe et demensvenligt Lolland. Som et led i projektet er der nu arrangeret en inspirationsdag for alle, som er interesserede i at vide mere om demens. Her er der både mulighed for at få en uformel snak med blandt andre repræsentanter fra kommunen og relevante foreninger og at blive inspireret af foredragene med TV-vært Michèle Bellaiche og hjerneforsker Troels W. Kjær.

”I Lolland Kommune ønsker vi at skabe et mere demensvenligt Lolland. Takket være et godt samarbejde med frivillige er vi allerede kommet langt. Med inspirationsdagen om demens håber vi at nå endnu længere ud. Jo flere, der har viden om demens og kender symptomerne, des mere trygt bliver det for demente at færdes uden for deres eget hjem,” siger formand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen, der åbner dagen.

På inspirationsdagen er der mulighed for at høre om, hvordan man kan forhale symptomerne på demens eller reducere risikoen. Imellem foredragene er der mulighed for at møde demenskonsulenter, forebyggelseskonsulenter, frivilligkoordinatorer, ernæringseksperter og visitatorer, som deler ud af deres viden på området. Du kan også få en snak med repræsentanter fra Ældrerådet, demensveninstruktører, Frivilligcenter Lolland, Alzheimerforeningen og Den Boligsociale Fond.

Projektchef for Den Boligsociale Fond Merete Dobusz ser frem til arrangementet:

”De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt kende nogen, som får demens, og derfor er det vigtigt, at demens bliver noget, vi snakker mere åbent om. Med inspirationsdagen vil vi gerne medvirke til at skabe en bredere forståelse for, hvad demens er, og hvad der kan gøre livet med demens nemmere. Vi glæder os også til at fortælle om vores tilbud til borgere med demens og deres pårørende, og måske er der også nogle, som får lyst til at være frivillige i Den Boligsociale Fond,” fortæller hun.

Program

  • Kl. 14.00: Åbning ved formand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen.
  • Kl. 14:30: Foredrag med hjerneforsker Troels W. Kjær: Hvad sker der i hjernen ved demens, og hvad kan vi selv gøre for at holde hjernen i gang.
  • Kl. 16:30: Foredrag med tv-vært Michèle BellaicheMichèle giver sin personlige beretning om morens demenssygdom. Hun giver også sit bud på, hvordan man som pårørende kan hjælpe sig selv og sin ramte pårørende til en bedre hverdag med demens.

Imellem foredragene er der mulighed for at få en snak med kommunale medarbejdere og frivillige aktører, som deler ud af deres viden på området og fortæller om relevante tilbud. De vil være klar til at svare på dine spørgsmål eller snakke med dig om tilbud, muligheder og opmærksomhedspunkter i forhold til demens. Du kan selv opsøge dem i udstillingsområdet, eller du kan få en snak med dem i caféområdet, mens du nyder din kaffe. 

Læs mere om Inspirationsdagen – og tilmeld dig – på lolland.dk/levmeddemens

Kommentarer