Nakskov

Lokale kræfter sættes ind på at skabe et spændende nyt byrum i Nakskov

Foto: Realdania

Det går godt i Nakskov med mange udviklingsprojekter undervejs. Det seneste skud på stammen er omdannelse af området ved den gamle Tømmerhandel, hvor ejerne ønsker at udvikle et helt nyt byrum til aktiviteter, butikker og kontorer.

Lolland Kommune har modtaget en henvendelse fra Production Site Nakskov, der ejer den gamle tømmerhandel i Tømmergade. De ønsker en ny lokalplan, der skal gøre omdannelsen mulig, og Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har mandag den 31. oktober 2022 godkendt, at processen med en ny lokalplan sættes i gang:

”Jeg synes, det er et meget spændende projekt, der taler godt sammen med de projekter, der er i gang i Nakskov 2030, de boligprojekter, der er undervejs i byen, og behovet for generelt at forny og forskønne byen”, siger udvalgsformand Tine Vinther Clausen.

”Samtidig er det utrolig positivt, at det er lokale kræfter, der gerne vil investere i deres by. Gode folk, der gerne vil bidrage til en positiv udvikling af byen, og som godt vil bruge deres energi på at give noget tilbage til Nakskov.”

”Production Site Nakskov arbejder på projektet, fordi vi gerne vil gøre en positiv forskel og forhåbentlig være med til at skabe en sneboldeffekt af investeringer og udvikling i Nakskov. Nu mangler vi de erhvervsdrivende, som kan se sig selv i sådan et nyt byområde – det kunne være en bager, en caféejer, et madmarked eller andre spændende erhverv. Vi er åbne over for interesserede.

Vi ejer forskellige erhvervsejendomme, som vi lejer ud. Det giver en god base i vores forretning, og derfor har vi mulighed for at arbejde med det her projekt, som er mere et projekt til byen, og hvor fokus er på oplevelser, aktiviteter og skabelse af et nyt hyggeligt rum i byen”, siger Frederik Christensen, der er direktør og én af ejerne bag Production Site Nakskov.

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget tog positivt imod projektet, og derfor går processen nu i gang med at udarbejde et forslag til en ny lokalplan. Når forvaltningen har et forslag til en lokalplan klar, skal planen ud i høring, ligesom der sandsynligvis bliver holdt et borgermøde.

”Vi har haft nogle rigtig konstruktive møder med Lolland Kommune, og vi oplever, at de gerne vil spille os gode, så vi ikke begår fejl, og så vi får det bedste projekt i den sidste ende. Det er tydeligt, at kommunen også gerne vil gøre noget godt for Nakskov og skabe en god udvikling i byen”, siger Sammy Kiraz fra arkitektfirmaet H+, der også er én af ejerne bag Production Site Nakskov.

Fakta om Production Site Nakskov (PSN)

  • Etableret i 2014
  • Ejere: Frederik Christensen, Martin Stærke, Micki Eriksen, Sammy Kiraz
  • Formål: Ejendomsudvikling og ejendomshandel
  • Areal: 25.000m2 under tag, 87.000m2 jord

Kommentarer