Debat og politik

Mette Frederiksen tror på regering hen over midten

På et pressemøde i dag meddelte Mette Frederiksen (S), at hun tror på, at der kan laves et regeringssamarbejde hen over midten.

Muligheden for en bred regering hen over midten er kommet et skridt nærmere. Det var meldingen fra Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tidligere i dag. Samtidig er både Nye Borgerlige, Enhedslisten og Alternativet ude af billedet.

Efter tre ugers samtaler mellem Folketingets partier, tror Mette Frederiksen nu tror på, at det kan lade sig gøre at danne en bred regering med partier hen over den politiske midte. Det fortalte hun på et pressemøde tidligere i dag, efter først Enhedslisten og siden Alternativet meldte sig ude af forhandlingerne.

– Oven på de indledende drøftelser og også oven på meldingerne fra Venstre i forbindelse med landsmødet i weekenden er det min vurdering, at vi godt kan danne en bred regering i Danmark, sagde den Mette Frederiksen blandt andet.

– Om vi kan det, ved vi ikke endnu, men udgangspunktet er godt, og det er også blevet bedre, lød det.

Danmarksdemokraterne var ude af billedet allerede efter det første møde med Mette Frederiksen som Kongelig undersøger; tidligere i dag meldte først Nye Borgerlige og siden Enhedslisten og Alternativet sig også ude af forhandlingerne.

Dermed forstætter forhandlingerne med Venstre, Moderaterne, SF, Liberal Alliance, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Mette Frederiksen påpegede, at det er fortidligt at konkludere, om det vil lykkes med at danne en bred regering og hvilke partier, den i givet fald vil komme til at bestå af.

– Det bliver et forløb, hvor de partier, der enten kan se sig selv i en bred regering eller i et mere forpligtende samarbejde med en bred regering, kommer til at indgå, sagde Mette Frederiksen, sagde hun og tilføjede:

– Det kræver selvfølgelig, at vi kan blive enige om det politiske indhold, om vi kan det, ved jeg ikke endnu, men udgangspunktet er godt.

 

Kommentarer