Livsstil og forbrug

Nuuday klar med mobilt bredbånd på 5G-netværket

Mobilt bredbånd via 5G er nu tilgængeligt for kunderne i TDC Erhverv, Telmore og Relatel. Senere får også Yousees kunder adgang til fremtidens lynhurtige mobile bredbåndsforbindelse. Arkivfoto

Som de første i Danmark kan Nuuday nu tilbyde lynhurtigt mobilt bredbånd via 5G-nettet. Og dermed får både privat- og erhvervskunder et endnu hurtigere alternativ til en bredbåndsforbindelse leveret gennem et kabel i jorden.

TDC Erhverv, Yousee, Telmore og Relatel har i dag et abonnement, der giver adgang til det nye lynhurtige 5G netværk. Og snart får en stor del af dem også mulighed for at udnytte 5G-netværkets høje hastigheder og stabilitet med en mobil bredbåndforbindelse. Et produkt som særligt virksomhedskunder vil få glæde af, siger strategidirektør i Nuuday Christian Morgan:

– I Nuuday fortsætter vi med at give kunderne den bedste oplevelse på 5G-netværket, og vi er nu klar med nye mobile bredbåndsprodukter. Med mobilt bredbånd via 5G får særligt de virksomheder, der ligger i områder uden tilgængelige fiber- eller kabelforbindelser en markant forbedring af deres internetforbindelse, hvilket bliver stadig mere vigtig for et stigende antal virksomheder, fortæller Christian Morgan.

I første omgang bliver mobilt bredbånd via 5G tilgængeligt for kunderne i TDC Erhverv, Telmore, Relatel, og inden årets udgang er det forventningen, at også Yousees kunder får adgang til en endnu hurtigere mobil bredbåndforbindelse uden at være afhængige af kabler i jorden.

Det er især kunder- både private og erhvervskunder – med base i områder hvor kapaciteten og hastigheden i de jordbaserede forbindelser har været meget begrænset, som har nydt godt af muligheden for en mobil bredbåndsforbindelse, der hidtil har kørt via 4G-nettet. Men på 5G-netværket er perspektiverne endnu større, og det har efterspørgslen fra kunderne i høj grad afspejlet.

– Med mobilt bredbånd via 5G kan du downloade HD film på et øjeblik og hente dine playlister på et splitsekund. Og så vil en mobil bredbåndsforbindelse via 5G også kunne bidrage til øget mobilitet på tværs af landet, da flere virksomheder kan etablere sig uden for de store byer og derved skabe vækst og arbejdspladser flere steder i landet. Samtidig vil medarbejderne få langt bedre mulighed for at arbejde på farten og afholde f.eks. videomøder via en tablet eller laptop koblet på 5G-netværket, siger Christian Morgan.

Alle selskaber i Nuuday benytter sig af mobilnetværket fra TDC NET, der flere år i træk er målt til at være Danmarks bedste. TDC NET åbnede sit 5G-netværk den 7. september og op til 80 pct. af danskerne har nu adgang til 5G. Inden årsskiftet vil mere end 90 pct. få adgang. Åbningen omfatter adgang til fuld 5G i centrum af København, Odense, Aarhus og Helsingør. Er man på 5G i andre dele af landet, vil 5G mobilt bredbånd fortsat være en opgradering med højere hastigheder og reduceret forsinkelse.

Via Ritzau

Kommentarer